A FELISMERÉSTŐL
A HARMÓNIÁIG
 
Kevevári M. Katalin
Harmónia Iskolája
A Tudományos Relaxációs Meditációs Technológiát (TRMT) Harmónia Iskolánkban tanítjuk
ASIST: készségfejlesztés az öngyilkosság megelőzése érdekében
„Minden egyes találkozáskor nem csak én találkozom, hanem velem is találkoznak. Nem arról van szó, hogy az egyik embernek segítségre van szüksége, a másik pedig megadja azt. Aki kéri a segítséget, annak nyilvánvalóan szüksége van rá, de aki a segítséget adja, annak is segítségre van szüksége, hogy megtalálja a kellő szavakat, a jó 'tanácsot', hogy valódi és hiteles legyen a reagálása. A valóság sokkal kölcsönösebb, mint hinnénk.” (http://www.sos505.hu/ale.html)

Az alábbi tréninget azok számára ajánljuk, akik – hivatásuknál fogva, vagy anélkül is – nagy kapcsolati hálóval rendelkeznek, kapuőr funkcióban vannak, s az öngyilkosság témája, a krízis-állapot pszichés terhei nem riasztják el őket. Személyes vagy saját élmény nem akadály.
Elsősorban olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik megfelelő önismerettel és előképzettséggel, illetve gyakorlattal rendelkeznek a pszichés problémák felismerésében és kezelésében. 

ASIST=Applied Suicide Intervention Skills Training;  Gyakorlati Felkészítés az Öngyilkosság Megelőzésére - Intervenciós Készségek Tréningje.

Az ASIST Programot Kanadában dolgozták ki, s a Living Works Education hálózata a világ számos országában e tréning segítségével vonja be az arra alkalmas személyeket az öngyilkosság elleni küzdelembe. Magyarországra idén májustól két brit tréner hozta el: Joyce Borgs és Alan Briscoe (Aberystwyth, Carmarthen – UK).
A program gazdája az ÉLET Mentálhigiénés Egyesület (1024 Budapest, Fillér u. 11.), ahol TRMT-oktatóink közül néhányan már részt vehettünk egy krízis-válságkezelői kurzuson.
Az ASIST tréning-program elsősorban a kiképzettek személyes kapcsolatrendszerében működik: segít felismerni az öngyilkossági veszélyeztetettséget, a veszélyeztetettet kapcsolatba vonja, és szükség esetén megfelelő kezelőhelyre segíti.
A kétnapos intenzív program időpontja: 2008. június 12-13. (csütörtök-péntek).
Az ASIST képzés helye: Budapest III. kerület (Óbuda), Kórház u. 37.
A képzés részvételi díja 15 000 Ft, ebből az összegből a szinkrontolmácsolást, egy éjszakára szállást, és két napra étkezést is biztosítunk. A résztvevőket a jelentkezők közül – személyes beszélgetés során – választjuk ki.
Jelentkezési határidő: 2008. június 6.
Jelentkezni lehet: domonkos@sos505.hu,06/20-823-0149; 06/1-212-0324 (Buza Domonkos).Előző 1 Következő
Kevevári M. Katalin
2008. június 02.