A FELISMERÉSTŐL
A HARMÓNIÁIG
 
Kevevári M. Katalin
Harmónia Iskolája
A Tudományos Relaxációs Meditációs Technológiát (TRMT) Harmónia Iskolánkban tanítjuk
„Az AVS készülékkel fejleszthető a logikus gondolkodás, javítható a kedélyállapot, helyreállítható a két agyfélteke közötti harmónia.”
Idézetgyűjteményünket Michael Joyce (képünkön), a DAVID ALERT típusú AVS-készülék programjai készítőjének megállapításaival kezdjük.

A DAVID ALERT PROGRAMJAINAK JAVÁT A LEGÚJABB FEJLESZTÉSŰ DAVID DELIGHT TIPUSÚ AVS-KÉSZÜLÉKEKBEN IS MEGTALÁLJUK.

TRMT-zés (AVS tréning) során a következő élményekről, tapasztalatokról mesélnek hallgatóink:

• mély relaxáció, mialatt energiával töltődtek fel

vizualizáció (képek, színek, minták)

nyugalom és biztonság érzése

mentális funkciók javulása (tisztább gondolatok, problémák egyszerű megoldása)

nyitottság a világra – javultak az interperszonális kapcsolataik.

Az audio-vizuális stimuláció (AVS) a mély relaxációs állapotokon keresztül az agyban előnyös elektrokémiai és anyagcsere változásokat indukálva elősegíti a mentális, érzelmi és testi funkciók regenerálódását, kiteljesedését.

Mi történik TRMT-zés, AVS-TRÉNING, egyszerűbben: agytréning során?

Az AVS egy passzív relaxációs technika, amely során mindenki megtapasztalhatja a mély fizikai és mentális ellazulást. A relaxáció egy speciális disszociációs állapot, mely egy alvás közeli tudatállapot - nevezhetjük feloldódásnak is. A test alapanyagcserére vált, miközben az agy nagyobb energiájú hullámtevékenységre kapcsol. Ezek az állapotok rendkívül hasznosak mind a szervezet, mind az agy önmegújító folyamataiban.

Az artériák ellazulnak, test-szerte javul a vérellátás, ezért az arc kissé kipirul, a végtagok elnehezülnek és melegnek érezzük őket. Ez az állapot együtt jár egy mély rekeszlégzéssel. Akár 28%-kal is megnőhet az agyban a vérátáramlás (Fox & Reichle, 1985), növelve a glükóz és oxigén kínálatot, ezáltal a neuronok anyagcseréje javul. (Több kognitív és emocionális rendellenesség vizsgálata során összefüggést találtak a kóros állapot fennállása és bizonyos agyterületek csökkent vérellátása között.)

A gyakorlatok során meghatározott frekvenciájú fény és hang impulzusok hatására az agyhullámok előnyösen megváltoznak, amelyet kvantitatív EEG (QEEG) tanulmányok igazoltak. A különböző agyhullámokhoz meghatározott, a szervezet harmonikus működéséhez szükséges szabályozó anyag termelődése kötődik. Audio-vizuális stimuláció hatására olyan regeneráló, stabilizáló neurotranszmitterek és hormonok szabadulnak fel, amelyek helyreállítják a helyes agyi funkciókat. (Shealy, 1989).

Számos betegségre/zavarra jellemző abnormális agyhullám tevékenység (depresszió, ADHD, álmatlanság, szorongás, krónikus fáradtság szindróma stb.) a megfelelő stimuláció hatására újraszerveződhet és normalizálódhat.

Kedves Olvasó!
Annak érdekében, hogy biztonságosan használhassa AVS-készülékét, és mások hasznára is lehessen vele, javasolt részt venni a saját élményű TRMT-kurzuson.

Két évtizedes tapasztalataimmal állok rendelkezésére!

Tekintse meg Fotóalbumunkat!

Olvasson bele a Tapasztalatok menüpontba is!

TRMT-zőink európai központja, a világhírű cseppkőbarlang közelében levő Aggteleki „TITANUS” ház várja azokat a vendégeket, akiknek mindössze egy hétvége adatik arra, hogy kipihenjék hónapok óta tartó fáradalmaikat. Stresszelvonó kúránkon három nap alatt olyan fitté válhatnak, mintha két hetet üdültek volna!

Tekintse meg:
www.stresszelvonokura.hupont.huElőző 1 Következő
2008. augusztus 24.