A FELISMERÉSTŐL
A HARMÓNIÁIG
 
Kevevári M. Katalin
Harmónia Iskolája
A Tudományos Relaxációs Meditációs Technológiát (TRMT) Harmónia Iskolánkban tanítjuk
Az audiovizuális stimuláció (AVS) eszköze
A Tudományos Relaxációs-Meditációs Technológia (TRMT) rendszerének eszköze az audiovizuális stimulációs (AVS) készülék.
Az AVS-készülék számtalan módon támogathatja testi-lelki-szellemi-érzelmi összhangteremtési képességünket, ezen állapotunk feljavítását – bár mindig érdemesebb a megelőzésre használni. A készülék programjait a kutatók több tízezer mintavétel mérési eredményeinek megfelelően állították össze. Az AVS-készülék a passzív relaxáció-meditáció eszköze.

Nem feledhetjük, hogy csak megtartott (birtokolt), azaz bármikor előhívható relaxált állapotból lehetséges mélyebb tudatállapotokat elérni, azaz meditálni.


A derűs problémamegoldásra, az egészséges, harmonikus, boldog, kreatív állapot elérésére és megtartására csak akkor vagyunk képesek, ha a ránk zúduló információözönt megfelelően tudjuk kezelni. Ám akarva-akaratlanul is túltelítődhetünk, mert számtalan káros stressz hatás is elér bennünket. Saját magunk mentális karbantartására – idő és környezeti feltételek hiányában – már nem marad energiánk. Ha ez gyakran bekövetkezik, és soha nem szállunk ki a „mókuskerékből”, akkor a sok feldolgozatlan információ felgyülemlik bennünk, és a gyermekkorunkban még kiválóan működő érzékelésünk egyre tompábbá válik, mígnem eljutunk a „kiégettség” állapotába. Ilyenkor pedig már sürgős segítségre van szükségünk.

Mit szépítsem: volt idő, amikor magam is a két végén égettem a gyertyát, s ennek megfelelően a szervezetem be is nyújtotta a „számlát”. Az immunrendszerem már a végét járta, úgy éreztem, belehalok a kimerültségbe. Borúlátásomat a „nekem már úgyis mindegy” gondolattal legyőzve, a kezembe vettem az audiovizuális stimulációs (AVS) készüléket, ami először is a szívritmus-szabályozót (pacemaker) juttatta az eszembe. Feltették rám a szemüveget és a fülhallgatót, indult a program. Vártam a fények és a hangok hatását – színeket és árnyalatokat, ábrákat és képeket, térbeli formákat és életszerű jeleneteket „láttam” a csukott szemhéjamon keresztül. Mi lehet ez: „tudat mozi”? – feledkeztem bele a később már kaleidoszkópszerű, mandala-jelenségbe. Milyen kellemesen éreztem magam utána! A testem ellazult, a fáradtságérzés megszűnt. És végig a tudatomnál voltam! Nem veszítettem el semmilyen éber állapotbeli képességemet, sőt a tréning után képessé lettem ezek fokozására is.

Nos, számomra telitalálatnak bizonyult a döntésem, amikor örökre eljegyeztem magam az „agy pacemakerével”… Az első évtized tapasztalatait Agytréning (Harmónia fénnyel, hanggal) című könyvemben írtam le. Már két évtizede a fény–hang készülékkel pihentetem, tornáztatom és kapcsolom ki szürkeállományomat. Bizonyára Önt is érdekli, mit „tud” az AVS készülék?

Amikor fáradságunk, kimerültségünk okán bármilyen kommunikációs „hiba” keletkezik, a stabilitásra törekvő agyunkban az ingerületátvivő anyagok (neurotranszmitterek) egyensúlya felbomlik. Amikor problémáink adódnak, egyre nyugtalanabbá válunk, megváltozik a viselkedésünk: szorongunk, nehezen tanulunk, rossz döntéseket hozunk stb. A lényünkben felboruló harmóniát a környezetünk is visszatükrözi, s szorongásaink visszahúzódóvá tesznek bennünket. Ezt az „elkerülő viselkedést” kedvezőtlen tapasztalataink (büntetés, jutalom elmaradás stb.) nyomán alakítjuk ki, és szinte mindenre azt válaszoljuk „Nem tudom, hogyan csináljam”. Nos, e rossz és romboló érzéseim már a múlté lettek! Helyrehoztam magam, és azóta is vallom: lehet, hogy ez az egyetlen olyan eszköz, aminek a segítségével visszaállítható a helyes agyi működésünk.

Ugye, nem csodálkozik, hogy mindmáig szörfözöm a saját agyhullámaimon – olyan hátszéllel, amilyet csak elképzelek…

AVS… audiovizuális stimuláció… fény–hang készülék… mind ugyanazt jelölik: a speciális szemüvegben parányi led-ek villognak, a sztereó fejhallgatóból ütemes dobolás hallatszik, a fény és a hang intenzitását, frekvenciáját pedig a tenyérnyi komputer szabályozza.

Az AVS készülék fény- és hangimpulzusokat bocsát ki. A szem egészséges működését modellező szemüveg a fényingereket a szem látóidegein keresztül – az idegsejtek közvetítésével – az agy hátsó területeire juttatja el, s ezáltal megmozgatja, munkára fogja azokat. A készülék fülhallgatójából induló hangingerek az agy első területeire jutva segítik elő a teljes agyat igénybe vevő, harmonikus gondolkodást.

Az AVS-készülék programjait a kutatók több tízezer mintavétel mérési eredményeinek megfelelően állították össze. Ahogyan a technika folyamatosan változik, az AVS-készülékek is évről évre korszerűbbé válnak. E fejlesztés fellegvára a kanadai Edmonton.

Agyunkban idegsejtek (neuronok) továbbítják a fény- és hanginformációt.  Ezek – mérhető elektromos impulzusként összeadódva – változást idéznek elő az adott agykérgi területen.

Az elektromos tevékenység jól mérhető EEG-vel, és frekvenciatartományok szerinti agyhullám-osztályokba sorolható. Minden agyhullám-tartományhoz (béta, alfa, téta, delta) tartoznak bizonyos vegyi anyagok (adrenalin, dopamin, szerotonin, endorfin stb.), melyek biztosítják az optimális agyi szabályozást.

Az AVS készülék programjai legtöbbször magasabb frekvencián kezdődnek – általában bétával –, majd lassan váltanak át az alacsonyabb frekvenciákra. A program végén leginkább az elégedettségérzés a jellemző.

Van, aki azt állítja, a program megélése jó volt, de valójában nem érez igazi különbséget. Mígnem néhány óra múlva észreveszi, hogy valami különös energia mozgatja. Például hirtelen elkezd és rövid idő alatt be is fejez olyan feladatokat, amit már napok óta halogatott.
A tapasztalatok szerint a pozitív érzések és folyamatok hatása néhány órától akár egy hétig is terjedhetnek.

Az AVS-technikától – a drogokkal ellentétben – senki nem válik függővé, inkább azt tapasztalhatja, hogy másfél két év használat után el is hagyható a fény–hang készülék addigi állandó programja, mert már nélküle is beindulnak a jótékony hatású agyi és testi folyamatok. Elég csupán felidézni az „agytréning” élményét.

Az AVS-készülék agytornáztató – új agyi kapcsolatépítő – hatását bátran használhatjuk mentális állapotunk és a magatartásunk (attitűd) megváltoztatására.

Az agyvelőben az idegsejteket és a hajszálereket behálózó nyúlványos sejtek (glia sejtek) növekedési hormont (NH) is termelnek, ezáltal a központi idegrendszer sejtjei képesek a regenerálódásra, illetve új ingerátadó nyúlványok (axonok) növesztésére.

Ez a felfedezés ad reményt a megtépázott idegrendszerünk újjászületésére!

Az AVS-készülék a passzív relaxáció-meditáció eszköze.

Az AVS készülékkel végzett agytréninget azért nevezhetjük passzívnak, mert nem igényel külső segítséget. A felhasználó csendben, behunyt szemmel ül és pihen – befogadja a fényeket és a hangokat. E megadás „jutalma” a sokféle szín, forma és mozgás látványa, amely a tudattalanból tör fel, határtalan és inspiráló „mozi élményt” okozva. A relaxáció megszabadít az izmok feszültségétől, a szorongás okozta önbizalomhiánytól. Amint az elengedettség bekövetkezik, energiánk is felszabadul – már jóval több mindennel foglalkozhatunk, miközben nem idegeskedünk. A relaxáció a kognitív és mentális folyamatok javítását is szolgálja.

A testi ellazulás közben egyre mélyebbre jutva, a tudatunk egyszerre csupán egy dologra összpontosíthat – tehát meditálhatunk.
Van, aki az első időszakban arról számol be, hogy „össze-vissza cikáznak” a gondolatai, ám ez a rendszeres tréninggel csillapítható, és elérhető a valódi relaxációs-meditációs élmény.

Az AVS-készülék önszuggesztív módon működik, megtanulhatjuk az önmagunkra irányuló figyelmet. Ezért is nevezzük mentális tréningnek.

Az AVS-készülék alkalmazásának főbb területei:

•  Káros stresszek oldása.

•  Alvászavarok megszüntetése.

•  Energiaszint növelése.

•  Koncentrációs képesség és memória javítása.

•  Dys-problémák, hiperaktivitás, figyelemhiány (ADD, ADHD) kezelése.

•  Káros vizsgadrukk megszüntetése.

•  Nyelvtanulás hatékonyságának ugrásszerű javítása.

•  Sportteljesítmények jelentős fokozása.

AVS-készülékek

Mottó: „Az audiovizuális stimulációs (AVS) készüléket a nyolchetes Tudományos Relaxációs Meditációs Technológia (TRMT) kurzus előtt megvásárolni olyan, mintha udvarlás nélkül házasodnánk.”

Fontos tudnivaló: bár Harmónia Iskolánkban nem folytatunk kereskedelmi tevékenységet, a közreműködésünkkel megrendelt AVS-készülékekhez Ön a legalacsonyabb, a beszállító által meghatározott áron jut hozzá! A készülékek mindegyikéhez két év garancia jár.

A megrendelés honlapunk főoldaláról, az AVS-készülék / Rendelek menüpontból küldhető el.

A következő oldalon megtalálja a legújabb DAVID DELIGHT készülékek programjait. Kérjük, lapozzon!Előző 1 2 Következő
Kevevári M. Katalin
2008. szeptember 13.