A FELISMERÉSTŐL
A HARMÓNIÁIG
 
Kevevári M. Katalin
Harmónia Iskolája
A Tudományos Relaxációs Meditációs Technológiát (TRMT) Harmónia Iskolánkban tanítjuk
Könyvajánló
Kevevári M. Katalin: Agytréning. Szabad Föld Kiadó, Budapest, 2004.
A SIKER AZ AGYBAN KEZDŐDIK!

Sokak számára szinte felfoghatatlan a minden eddiginél magasabb fordulatszámú életritmus, amiben gyorsan, hatékonyan és eredményesen kell dolgoznunk.
Hogy az élcsoportba kerüljünk, milyen módszerekkel ismerhetjük meg önmagunkat? Hogyan lehet rendszeres szellemi méregtelenítéssel megteremteni, majd megőrizni belső harmóniánkat?

Információk özönéből választunk, majd racionális döntésekre kényszerülünk. Amiképpen nincs akadálya kitalálni a feladatainkat, ugyanúgy a magaslatokba kerülésünknek sincs. Minden eredmény vagy kudarc elsősorban hozzáállásunk függvénye.
Ahhoz, hogy a top-on maradhassunk, mindig tudnunk kell sikeresnek lenni. Két sikeres tevékenység között pedig meg kell tervezni és szervezni további feladatainkat. Nincs kiszállás! 
A felkészülés, várakozás, vagy éppen az átmeneti kudarcok idején hogyan viseljük el magunkat, szeretteinket és mindazokat, akikre számítunk?
Munkaadóink kiszámítják, mennyit kell termelnünk a magasabb fizetésért. Ösztönöznek, pontoznak, jutalmaznak – és figyelmeztetnek bennünket, ha lankadna a figyelmünk és csökkenne a teljesítményünk.
Aki lemarad, az – valamiből – kimarad!
Hajtunk, tanulunk, vizsgázunk, képezzük és versenyhelyzetekben méretjük meg magunkat. Nem lehetünk betegek, mert betegállományunk idején, az állásunk a feltörekvők prédájává válhat. Hogy aztán később ki milyen árat fizet az előmenetelért, azt leginkább a család tudná elmesélni. Mire hazaérünk, többnyire kifacsart citromként rogyunk a tévé elé, amiből zúdul ránk az újabb és újabb információ.
Családi élet? Szeretetteljes együttlét? Foglalkozás a cseperedő gyerekekkel, öregedő szüleinkkel? (Majd kapnak ajándékot!) Kinek jutna mindenre energiája? Gyakran elcsigázva elhessegetjük, aki ajtót nyit ránk, kérdéseivel megzavar… ne zaklassanak! Törődjenek a maguk dolgával!
S mit kezdünk újabb és újabb ismereteinkkel? Hát hajtunk, hogy a legjobb eredményeket érjük el, s figyeljük a dicsőségtáblát. Bár a pihenésre szánt hétvégén tartott fejtágító felét máris elfelejtettük – fáradtak voltunk, inkább csak a kötetlen program érdekelt –, újra rákapcsolunk a még több pénzért, a díszes oklevélért, a nyilvános tapsért, a jutalékért, a következő céges tréningért, buliért.
A munkahelyen figyelmünkért anyagi elismerés jár – míg szétszórtságunkért szemrehányás ott, ahol érzelmeinket karbantarthatnánk, lelkünket megpihentethetnénk, a derű óráit számolhatnánk: édes otthon! A cégért megteszünk mindent. Önmagunkra, szeretteinkre, barátainkra miből is futná?
Másoknak mitől szalad a szekér? Miért viszik többre? Miért mosolyognak? Miért oly frissek? Mit tudnak ők? Mitől fáradhatatlanok? Miért jó a közelükben lenni? Mitől ennyire kiegyensúlyozottak?
Miképpen teremtsünk harmóniát?!
Hogyan tudjuk energikusan és hitelesen képviselni a cég(ünk)et? Hogyan értékesíthetjük a tudásunkat úgy, hogy minél több hasznot hozzon a konyhánkra, de közben ne zsigerelődjünk ki? Hogyan termeljünk energiát munkánkhoz és magánéletünkhöz? Hogyan vegyünk részt mások döntéseiben anélkül, hogy közben kiégnénk? Hogyan őrizhetjük meg méltóságunkat, dolgozhatjuk fel kudarcunkat, ha riválisaink legyőztek? Hogyan szerezhetünk előnyt azokkal szemben, akik legalább annyit tudnak, vagy még képzettebbek, mint mi? Hogyan ismerhetjük meg önmagunkat, határainkat-korlátainkat? Hogyan élhetünk kiegyensúlyozott családi életet a legnehezebb időszakokban is? Hogyan tehetjük még gazdagabbá érzelmi és szexuális életünket?
E kérdésekre hazánkban már tíz éve választ találtunk – s megoldást kínálunk. Az agytréner, ez az elmés fény–hang készülék az űrkorszak találmánya.
A siker az agyban kezdődik.
Egy magyar mérnök európai rendszerbe állította az agytréninget, s megalkotta a tudati technológiát.
Az agytréning több tízezer honfitársunknak életformája részévé vált.
Megértették: gondolataink rendszeres elcsendesítésével időről időre lehetőséget adunk megfáradt agyunknak a regenerálódásra. Amikor agyhullámainkat már uraljuk, attól kezdve elmúlnak szorongásaink, okosan gazdálkodunk energiánkkal, tisztábban gondolkozunk és érzünk, szerelmi életünk kiteljesedik, feladataink megoldására összpontosítunk, kommunikációnk egyértelművé válik, helyes döntéseket hozunk.
Évtizedes tapasztalataim birtokában vallom: az agytréning információi mindazokhoz szólnak, akiknek tennivalójuk van önmagukkal és másokért.
Szalay Bálint hat évvel ezelőtt ismerte meg az agytréninget:
– Akkoriban a feleségem unszolására fogtam bele. Bántotta a férfiúi önérzetemet, hogy ő jobban tudja, mi kell nekem. Ma már le se tudna beszélni róla. Az elmúlt féltucat év alatt az agytrénerrel többet fejlődtem, mint előtte négy évtizedig! A környezetemben élő középkorúak szinte a végüket járják, mi az asszonnyal még mindig turbékolunk. Végre megvalósítottam az álmomat is; panziótulajdonosok lettünk. A hat év alatt három középfokú nyelvvizsgát is letettem. Végre kijártam a főiskolát. Hajtok, de marad szabadidőm is: sportolok, sokat kirándulunk a gyerekekkel. Tényleg olyan, mint a mesében. Nem veszekszünk, jóízű vitáinkat a lányaink tanulságképpen szokták kihallgatni, és újabban naplót vezetnek rólunk. Azért, hogy majd az unokáinknak „bemutathassanak” bennünket. Élvezem az életet. Hat évvel ezelőtt a mai teendőim tizedétől is besokalltam. Azelőtt a három gyerek tartott tőlem, ha ideges voltam. Nemrégen a fiam azt mondta: a példaképe lettem! A nyakába csimpaszkodva bőgtem, mintha ő lett volna az apám… Ezekért a pillanatokért érdemes élni! Ő is vendéglátós lesz. Együtt jelentkeztünk az agytréner készüléket ismertető tanfolyamra. Nem bánom, hogy „ismétlő” leszek. Jó az, ha a családban két férfi is ért az agytréninghez!
A továbbiakban számos hasonló történetet idézek még...2008. május 30.