A FELISMERÉSTŐL
A HARMÓNIÁIG
 
Kevevári M. Katalin
Harmónia Iskolája
A Tudományos Relaxációs Meditációs Technológiát (TRMT) Harmónia Iskolánkban tanítjuk
Fénnyel és hanggal a harmóniáért
Nem mondtam el senkinek, elmondom hát mindenkinek – másfél évtizede még jobbára azon mesterkedtem, hogyan hárítsam el édesanyám ajánlatát: tanuljam ki a Harmónia Iskolánkban alkalmazott Tudományos Relaxációs Meditációs Technológiát.

Már az iskola szó hallatán is kivert a víz! Avatott szakemberek tanulmányaim során mindvégig azt állították rólam: nem a képességeimmel van a gond – ennek ellenére valamennyi évfolyamon küszködnöm kellett figyelemhiányos és betűcserés problémáim miatt.
Annak az öt általános és négy középiskolai nevelőgárdának, akik tanítottak, gyanítom, sejtésük sincs róla, milyen szenvedést jelentett – megértés, elfogadás, megoldás nélkül; gyengének titulált erőfeszítéseimbe, az állandó szemrehányásokba belefáradva – tizenhárom évig szoronganom, izgulnom, szégyenkeznem az iskolapadban.
Kudarcok tépázták önbizalmamat – gondolnom sem lehetett az adott iskolarendszeren belüli továbbtanulásra. Ám az Élet Iskoláját, ha tetszik, ha nem, ki kell járni; nem spórolhatók ki a veszteségérzések (egy év alatt három nagyszülőmet veszítettem el), az illúziókkal való leszámolások (rossz döntéseim következményeiért is felelősséggel tartozom), az emberi kapcsolatok átértékelése (a legtöbb tanításért hálával tartozom azoknak, akiknek hagytam, hogy rászedjenek)…

S lám, ma már, TRMT-alkalmazóként, gyermekkori kínlódásaim tapasztalatait összegezve, tudom: van megoldás a figyelemhiányos, hiperaktivitással figyelemhiányos, és a belső harmónia felborulása miatti DYS-es problémák korrigálására!
A Harmónia Iskola a tréningezők számára játékos versenyhelyzetet teremt, hogy összpontosító képességeikben gyarapodva, mielőbb felülemelkedhessenek a tanulási kudarcaikon.

Hamarosan megkezdődik az új tanév, amire – már én is jól tudom – fel kell készülni. A tanuláshoz meglepően rövid idő alatt a felszínre lehet hozni a bennünk szunnyadó energiákat, amelyek segítségével képessé válunk az újabbnál újabb információkat is kezelni, feldolgozni, hasznosítani.
Csak neki kell fogni, bele kell vágni!

Horváth DávidElőző 1 Következő
2008. augusztus 19.