A FELISMERÉSTŐL
A HARMÓNIÁIG
 
Kevevári M. Katalin
Harmónia Iskolája
A Tudományos Relaxációs Meditációs Technológiát (TRMT) Harmónia Iskolánkban tanítjuk
A felismeréstől a tudatosságig I.
Honlapunk látogatóinak kérdéseivel időről időre megkeressük Harmónia Iskolánk alapítóját, Kevevári M. Katalint.

Agyinfo.hu:A beiratkozást követően mire számíthat a Harmónia Iskola hallgatója?
K. M. K.: – Elsősorban is teljes diszkrécióra: hallgatónk döntik el, hogy milyen mértékig vállalják a nyilvánosságot. Őszinteséget adunk és várunk, de nem kötelező mindent „kitálalni". Ahol „érzékeny pontot” találunk, nem feszegetjük. Persze, a fájó kérdéseken érdemes tovább gondolkodni, hiszen nem véletlenül törnek elő: ezek a múltunk terheit jelentő feszültségeink. Rendszeres TRMT-zést követően bukkanak elő, amikor a megnövekedett energiaszintünkkel már elbírjuk a feldolgozást, a megértést, az elengedést.
Sokat segíthet hallgatóinknak, ha megoszthatják a gondjaikat TRMT-oktatójukkal. Ha kimondhatjuk érzéseinket, sokkal könnyebb lesz azokat rendszerezni, átgondolni. A helyes következtetésekkel megszabadulhatunk a bezártság érzetétől, a megértés hiányától is. Küzdelmeink ideje a rendszeres „agykarbantartással” lerövidíthető, amennyiben elkerüljük a holtvágányt jelentő elodázást, tusakodást benyomásainkkal. Mindannyiunk élete lényegében azonos: sikerekben-kudarcokban, örömökben-bánatokban bővelkedő. Az a kérdés: akarjuk-e jól érezni magunkat?

Agyinfo.hu:Aki tehát rendszeresen TRMT-zik, feldúsítja az életét?
K. M. K.: – Igen, mert magasabb energiaszinten, ép tudatállapotban leküzdhetők nehézségeink, azaz kezelhetővé válnak a váratlan helyzetek, a káros stresszek. Tiszta tudattal mindenkit az alkotás-teremtés vágya hajt. Alapvető érdekünk tehát, hogy a lehető legjobb energiaállapotba – formába – hozzuk magunkat.
Az AVS-készülék programjai a legmagasabb szintű működésünkre, a tudatunkra hatnak – segítségével visszatanulható a sejtszintű érzékelés is. Minden érzékszervünk éberebbé, terhelhetőbbé válhat a programokba épített szenzomotoros ritmizálással (SMR).

Agyinfo.hu:Mi jellemzi a tudatos embert?
K. M. K.: – Tudatos, tehát tud valamit: nem utánoz másokat, nem úgy tesz, mintha… A tudatos ember képes szeretni, elfogadni, gondoskodni, felelősséget vállalni. A tudatos ember akar őszinte lenni, útjára bocsátja azt, aki menni akar, elengedi, ami már nem az övé. A felnőtté válást is a tudatos emberek gyakorolják: olyanok, akiknek tervük, céljuk van, és azt eltéríthetetlenül véghezviszik. A tudatos ember meghallgatja mások véleményét, és képes a megszokottól eltérő szempontokból megközelíteni a problémáit.

Agyinfo.hu:Van recept a tudatossá váláshoz?
K. M. K.: – A természettel összhangban élők már ismerik a módját. Nem véletlenül vágyunk egy „lakatlan szigetre”, ahol háborítatlanul élvezhetnénk a harmóniát… Milyen jó lenne megőrizni magunkban azt az összhangot, amit a hosszú szabadság idején éreztünk! De se időnk nincs az elcsendesedésre, s a környezeti feltételeket nem tudjuk garantálni. Kevesek udvarán csobog a szökőkút vize, nincs mindannyiunk kertje végén egy csordogáló kispatak, nem csicseregnek a madarak az ablakunk alatt, kevés a csendes környezet – sok-sok zavaró körülmény nehezíti a legtermészetesebb ősi vágyunkat, a lecsillapodást, az elcsendesedést. Márpedig ezekre minden nap szükségünk volna! A nyugalmas pillanatokat nevezi a tudomány megváltozott tudatállapotnak, révedező alfa-járásnak. Íme tehát a recept: végy egy AVS-készüléket, tanuld meg kezelni önmagadat, és megtapasztalhatod, hogy idő és környezeti feltételek hiányában is elérheted a megújulást hozó relaxációt. Ezt tanítjuk meg hát a TRMT-kurzusainkon.

Várjuk honlapunk látogatóinak további kérdéseit!Előző 1 Következő
Budai Horváth József
2008. április 07.