A FELISMERÉSTŐL
A HARMÓNIÁIG
 
Kevevári M. Katalin
Harmónia Iskolája
A Tudományos Relaxációs Meditációs Technológiát (TRMT) Harmónia Iskolánkban tanítjuk
Relaxáció
A relaxáció a stressz leghatékonyabb, természetes ellenszere. Félórányi relaxálás öt-hatórányi alvásnak megfelelő stresszt vezet el szervezetünkből.

„Aki nem tud ellazulni, nem tud megfeszülni sem.”

A relaxáció feltételei: passzív beállítottság, állandó stimuláció, csendes környezet, kényelmes testhelyzet.

A Tudományos Relaxációs Meditációs Technológia (TRMT)  passzív relaxációs módszer, hatását azok is átélhetik, akik az aktív technikákat – például régen kialakult alvásproblémájuk, energiahiányuk, koncentrációs gondjaik, vagy túlpörgöttségük, esetleg más mentális, vagy pszichoszomatikus betegségük miatt – nem képesek megtanulni. A teljes feloldódás élményét a TRMT-vel lehet a leggyorsabban megtapasztalni.

A TRMT-vel elért relaxált állapotban kellemesen ellazulnak a különböző izomcsoportjaink, testrészeink Amíg a testünk „alszik”, csak alapanyagcsere történik – eközben agyunk éber és nagyobb energiájú hullámtevékenységet produkál. Ebben az ideális állapotban optimális mennyiségben termelődnek a különböző agyhullámainkat minősítő vegyi anyagok.

Relaxált állapotban – mivel a vérellátásunk javul, a glükóz és az oxigén nagyobb mennyiségben termelődik –, a központi idegrendszerünk, „szürkeállományunk” megpihenhet és feltöltődhet. Ebben a mély fizikai és mentális nyugalomban a szerveink felmelegszenek, a légzésünk és a szívműködésünk pedig egyenletesebbé válik.Előző 1 Következő
2008. március 12.