A FELISMERÉSTŐL
A HARMÓNIÁIG
 
Kevevári M. Katalin
Harmónia Iskolája
A Tudományos Relaxációs Meditációs Technológiát (TRMT) Harmónia Iskolánkban tanítjuk
Kutató, orvos, tanár, fejlesztőpedagógus, oktató
A Tudományos Relaxációs Meditációs Technológiát alkalmazók közül többen is tollat ragadtak, hogy leírják a tapasztalataikat. Ebből nyújtunk át egy csokorra valót Olvasóinknak.

„Szüksége van egy hétvégi kikapcsolódásra mindössze hatvan perc alatt?” – hirdeti Michael Hutchison mentális fitness szuperközpontja Los Angelesben, 1982 óta. E centrum vendégei túlterhelt üzletemberek, hollywoodi producerek, művészek, ügyvédek és a legkülönfélébb hivatást gyakorló szeretteik. Mindannyian agyteljesítményük növelése érdekében veszik igénybe a szervezet mérgezése nélkül (!) ható tréninget. Akinek nincs ideje meditálni, itt „tuningolja fel” az agyát arra a szintre, ami kiemelkedő teljesítményeihez szükséges. Egy évtizede Európa közepén, Magyarországon is rátaláltam a legszínvonalasabb TRMT stúdióra, Kevevári M. Katalin Harmónia Iskolájára, ahol rendszeresen „agyszörfözhetek”. A szörfmester jómagam lehetek, saját agyhullámaimon lovagolhatok olyan hátszéllel, amit csak el tudok képzelni. A belső tudatállapot-változás lelkemben csendességet teremt. A csend óceánja pedig végtelen! A Harmónia Iskola alapítójának gondolatrendszere minden európai ember számára új viselkedéskultúrát, új életformát mutat és tanít. A TRMT számomra is életforma. Az Agytréning című könyv a szellemi méregtelenítés, a szüntelen megújulás kezdete.”
(Dr. Kapitány József paprikakutató)

„Személyiségünket milliónyi hamis azonosulás, hiedelem, kép és gondolat építi fel. Ahhoz, hogy eljuthassunk végre önmagunkhoz és átélhessük a teljességet, amire kimondva-kimondatlanul mindig is vágyunk, meg kellene tanulni lazítani és meditálni. Számomra a TRMT hozta el ezt a csodálatos állapotot. Amikor problémáimmal szakorvoshoz fordultam, páciensként kezeltek, hiszen betegként viselkedtem. A sokadik próbálkozás után jöttem rá: azért topogok egyhelyben, mert másra hárítottam át a gondjaimat. Kutattam olyasvalaki után, aki egészséges beszélgetőpartnernek tekint, és kísérőm lehet mindaddig, míg nehéz helyzetemből kikerülök. Találtam egy hiteles, kipróbált embert, aki a saját életével győzött meg: „aki tenni akar, munkát, módszert keres, aki nem, kifogást.” Ma már tudom, hogy van megoldás arra, hogy a felfokozott élettempó miatti kiégésünket saját erőnkből orvosoljuk, feladatainkat energikusan teljesítsük, régi és új nehézségeinket hatékonyan kezeljük és feldolgozzuk, múltbeli hibáinkat szégyenkezés nélkül korrigáljuk, életünk minőségén javítsunk. Tudományos Relaxációs Meditációs Technológia. Ez a megoldás.”
(Dr. Kószai Mariann orvos)

„A ránk bízott embereket nem a feladatoktól és a stresszektől kell megóvnunk – azt kell megtanítanunk, hogy azok hogyan oldhatók, dolgozhatók fel mihamarabb. A dinamikus változás újfajta alkalmazkodási képességet kíván mindannyiunktól. A megzavart harmónia visszaállításához új ötletekre, új mentális megoldásokra, szellemi energiáink növelésére, s új stratégiák kidolgozására van szükség. Az Agytréning című könyv mindehhez utat mutat. Mi agytréninggel fejlesztjük tanítványainkat. Agytréneri munkánkat a nyelvtanulást támogató programokban, a sikeresen zárult tudományos vizsgálatainkban, kutatásainkban tudjuk kamatoztatni.”
(Molnár Erzsébet egyetemi tanár, Koczka József fejlesztőpedagógus)

„A TRMT-vel rendbe hozhatjuk természetes életritmusunkat. Természetes ritmusban tevékenykedve: jól alszunk, feldolgozzuk a negatív hatásokat, beindulnak az öngyógyító folyamatok, jóval terhelhetőbbé válunk, fejlődik koncentrációnk, memóriánk, növekszik önbizalmunk, kreativitásunk, nyitottabban kezeljük az új információkat, tudatosan keressük az örömöket, tökéletesedik szexuális érzékenységünk, befolyástól mentesen, saját érdekeink szerint, magabiztosan döntünk. Az AVS-programok rendszeres alkalmazásával mindezeket átélhetem. Amikor elkezdtem „100-on” voltam; ma, ha kell, „400-on” is lehetek.”
(Gácsi László oktató)

„A TRMT-vel biztosan és mérhető pontossággal a célul kitűzött relaxált állapotra érkezünk. Relaxált állapotban:
– csökken a vérnyomásunk és a pulzusunk,
– javul agyunk vérellátása és az érzékelésünk,
– a jobb és a bal agyféltekénk egymást erősítő, nagy energiájú és információtartalmú hullámokat bocsát ki,
– fokozódik a koncentrációnk, a kreativitásunk, a memóriánk és agyunk kapacitása, növekszik az intelligenciaszintünk,
– a stresszes állapotok és egyéb zavaró hatások képei törlődnek, majd rendeződik fizikai és érzelmi állapotunk.
Fejlődésre, kiteljesedésre, győzelemre vágyók! Téningezzenek!”
(Reményi Rozália fejlesztő-pedagógus)Előző 1 Következő
2008. március 06.